Teendők

Ha bekövetkezik a tragédia, akkor azt javasoljuk, mihamarabb keressenek fel minket, hogy Önnek a legkevesebb dolga legyen ebben a fájdalmas időszakban és segíteni tudjuk a gyors, illetve hatékony ügyintézést. Mivel nem minden nap szembesülünk egy hozzátartozónk elvesztésével, ezért szeretnénk bővebb felvilágosítást adni az Ön teendőiről, illetve az ilyenkor szokásos procedúrákról. Alapvetően több lehetőséget tartanak számon, ami a teendőket illeti.

Ha az otthonában következik be az elhalálozás, akkor először a háziorvost szükséges értesíteni. Ha pedig éjszaka következik be a tragédia, abban az esetben az ügyeletes orvost. Az orvos a helyszínen elvégzi az ilyenkor szükséges vizsgálatot, majd kiállítja a halottvizsgálati bizonyítványt. Azonban ha nem tudja egyértelműen megállapítani a halál okát, úgy kérheti a további vizsgálatokat. Ilyenkor az elhunytat általában a legközelebbi kórházba szállítják. A további vizsgálatok elvégzése után, ha megvan a halottvizsgálati bizonyítvány, úgy a Gyertyafény temetkezési vállalkozás már elvégzi a további teendőket

Ilyenkor a kórház Patológiai Osztálya, illetve a Felvételi Irodája állítja ki a halottvizsgálati bizonyítványt. Természetesen a vállalkozásunk segít Önnek ezen iratok kikérésében, illetve beszerezzük Ön helyett, ha igényt tart rá. Amennyiben Ön személyesen szeretné elintézni a fenti dokumentációs procedúrát, úgy a zárójelentést és az elhunyt személyes iratait arról az osztályról tudja átvenni, ahol a halál bekövetkezett. Ezeket a dokumentumokat kérjük, hozza magával az irodánkba, hogy a továbbiakat zavartalanul elintézhessük Ön helyett.

Ilyenkor a kórház Patológiai Osztálya, illetve a Felvételi Irodája állítja ki a szükséges iratokat, a halottvizsgálati bizonyítványt, illetve a Halálozási Statisztikai lapot. Természetesen a vállalkozásunk segít Önnek ezen iratok kikérésében, illetve beszerezzük Ön helyett, ha igényt tart rá. Amennyiben Ön személyesen szeretné elintézni a fenti dokumentációs procedúrát, úgy a zárójelentést és az elhunyt személyes iratait arról az osztályról tudja átvenni, ahol a halál bekövetkezett. Ezeket a dokumentumokat kérjük, hozza magával az irodánkba, hogy a továbbiakat zavartalanul elintézhessük Ön helyett.

Előfordulhat az a sajnálatos eset is, hogy külföldön következik be a halál. Ilyenkor sok tényező bonyolíthatja meg az elhunyt hazaszállítását. Bár a különböző országoknál különböző eljárások vannak érvényben ilyen eseteket illetően, azonban általánosságban megállapítható, hogy a hazaszállításhoz elengedhetetlen a helyi tisztiorvosi szolgálat engedélye, illetve a halotti anyakönyvi kivonat megléte. Emellett a magyarországi konzulátus szállítási engedélyét is szükséges beszerezni.  Ezen eljárások sorát egyes országokban még további intézkedések is követik, tehát összességében elmondható, hogy bonyolult eljárásról van szó, amit jobb, ha szakértőkre bízunk. A Gyertyafény Temetkezés több éves tapasztalattal bír ezen a téren is, ezért bátran ránk bízhatja magát, ha külföldön hunyt el az Ön szerette. Bővebb felvilágosítást és a külföldről hazaszállítás költségeit személyesen tudjuk megadni, ezért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot akár telefonon, vagy az irodáink valamelyikében. Szakértő kollegáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

Milyen iratok szükségesek ahhoz, hogy eljárhassunk az Ön nevében az ügyintézések során?

Ahhoz, hogy az Ön és családja válláról a lehető legnagyobb terhet levehessük és segíthessünk, kérjük, az alábbi iratokat hozza be magával:

Bármilyen kérdésük van, hívjanak, vagy keressenek minket személyesen irodáinkban. Készséggel állunk az Önök rendelkezésére, hiszen tudjuk, milyen nehéz teher egy családtagunk, egy rokonunk, egy szerettünk elvesztésének feldolgozása. Mi segítünk Önnek, hogy a gyász időszakát ne árnyékolja be semmi és tisztességben elbúcsúzhasson attól, akit életében olyannyira szeretett.

Temetési szolgáltatás

Hétfőtől péntekig: 8:00 – 15:00

Halottszállítás

Éjjel-nappal hívható ügyeleti telefonszám